Újra az élen a KKC

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

2018.12.01 17:52    |    MikSz  

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a Kiskunmajsa játszotta a forduló legizgalmasabb meccsét. A vendég Vadmacskák listavezetőként érkeztek, de a pályáról már a mieink vonulhattak le ezzel a címmel. Megérdemelten nyertek és megérdemelten állnak ismét élen a Kolics-lányok.

 

Kalocsai KC – Kiskunmajsai KC 24-21 (13-10)

 

 

 

Kezis_Babett

 

Bár a megyei színtéren mérkőző amazonok mezőnye igen sűrű, és minden pont kiemelten fontos, a mieink számára mégis ez a meccs volt az egyik legfontosabb, és ugyanezt mondhatta el magáról a vendég hölgykoszorú is. Ami a két gárda közös történelmét illeti, a majsaiaknak úgymond bőven volt törleszteni valójuk, hiszen tavaly épp a mieinkkel találkoztak a bronzéremért való rájátszásban, ahol mind az oda-, mind a visszavágón vesztesként távoztak a pályáról, a mieink viszont szakosztály történelmet írva a valaha volt legjobb eredményeként, bronzéremnek örülhettek.

Az, hogy a majsai Vadmacskák idén is kemény ellenfél lesznek, azt egyértelműen látta az, aki, a mieink meccse mellett ki-kipillantott a tabellára. Amíg mi az NB II-be készülő Kecskeméttől és a Miklóstól szenvedtünk vereséget, addig a majsai KKC sikerszériáját csak az Kiskőrös törte meg, amellyel a mieink épp most hétvégén vívnak majd újabb fontos csatát.

 

A Kolics-lányok nagyon készültek a Kiskunmajsával való találkozásra. Hét közben ahhoz a Miklóshoz mentek edzőmeccsre, akiktől, ahogyan korábban már beszámoltunk, kellemetlen vereséget szenvedtünk a bajnokságban. Most azonban nem! Tízen gólos különbséggel bizonyították Alföldi Babették, hogy jó formában vannak. Ezt a formát pedig sikerült átmenteni vasárnapra.

 

A mieink elsősorban a kemény védekezésre összpontosítottak, hiszen a vendégeknél két – ha nem több – jól cselező, keményen betörő játékos is van. A szinte feltörhetetlen védelemhez társult a kapuban Deák Mariann kiváló teljesítménye, így tíz perc után már 6-1-et mutatott az eredményjelző a mieink javára. A félidő 20. percében kezdtek magukhoz térni a Vadmacskák, de ez csak a félidei eredmény kozmetikázására volt elég, 13-10-nél szólalt meg a szünetet jelző sípszó.

 

kkclányok2018big

 

A második félidőben sem fogták vissza magukat Alföldi Babették, zsinórban négyet vertek az ellenfélnek, így gyakorlatilag el is döntötték a pontok sorsát. Későn jött a vendéghajrá, hiszen a majsaiak, akik folyamatosan futottak az eredmény után, csak a szépíteni tudtak az eltökélt kalocsai lányok ellen.

 

 

Kolics János: „Nagyon szép, szinte NB II-es szintű meccs volt ez! Felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy mi az erősségük, ezért kellett a kemény védekezésre koncentrálnunk. Támadásban voltak szép, bomba átlövéseink, voltak indításos góljaink, és betörésben Várszegi Daniella hozott a konyhára. Szombaton, 18 órakor a Kiskőrösnél vár ránk újabb nagy csata. Ők most nem várt, nagyarányú vereséget szenvedtek a Bácsbokodtól. Még előnyt is kovácsolhatunk abból, ha ez most visszaveti a teljesítményüket. A sikerhez azonban ez nem elég, a majsaiak ellen hozott formára lesz szükségünk ismét!”

Kalocsai KC: „Deák M., Holló Bianka, Bómancz B., Alföldi B.(9), Várszegi D.(1), Szabadi I., Holló Bettina (1), Szűcs Jné, Tóth G.(6), Horváth G., Doszpod A.(5), Barth Zs., Bors R.(2), Halász B.

Hétméteresek: 3/3 és 6/5

Kiállítások: 3-3*2perc.

MikSz


Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás