A lányok is hadba állnak

2018.09.10 19:26    |    MMSz  

A vízpart, a szalonnasütő, vagy csak épp a leterített törölköző helyett a napokban ismét a sportcsarnok lesz a KKC főhadiszállása. Kolics János NB II-es felnőtt gárdája és a megyei bajnokságban történelmet író amazonjai újra hadba álltak, jó szokásukhoz híven az elsők között kezdik meg a munkát.

A Kolics János által dirigált megyei bajokságban csatározó KKC-s lányok önmagukat felülmúlva, hétről hétre határaikat kitolva szerezték meg a szakosztály történetének eddigi első dobogós helyét, a bronzérmet. A női csapatot irányító Kolics Jánosról köztudott, hogy a munkában, pontosabban a kőkemény munkában látja az eredményt. Így hát meg is dolgoztatta csapatait. A lányok heti több edzésen gyakoroltak, az edzésre járás hatékonysága is jobb lett, és egymáshoz is egyre jobban ragaszkodnak a lányok, igazi kollektívává értek. Ami a szakmai munkát érintő célokat illeti, az első számú feladat a technikai hibák minimalizálása volt, e területen óriásit lépett előre a kalocsai hölgykoszorú.

noikezi1_450
 

A mieink, ha tetszik, a mezőny vízválasztója volt az elmúlt években. Hiszen akik a megyei bajnokság élcsapatai közé tartoznak, azok jóval nagyobb játékerőt képviselnek, míg, akik az alsóházban foglalnak helyet, sokkal voltak lemaradva tőlünk. Idén azonban lányainknak sikerült felzárkóznia az élmezőnyhöz, megszorongatni, sőt megverni olyan ellenfeleket, mint a Soltvadkert vagy épp a Kiskunmajsa, ahol már sokat látott, rutinos játékosok erősítik a csapatot. A KKC taktikája idén támadásban a betörés, áttörés volt, hiszen egyetlen átlövő játékosunkat, Alföldi Babettet, aki nemegyszer állt már a megyei góllövőlista élén, rendre kifogták. Erre a mester természetesen fel volt készülve, így a fiatal Fábián Emőke volt a másik meghatározó, aki ebben a felnőtt mezőnyben önmagát túlteljesítve, akaratosan, harciasan szerezte góljait. Ők ketten a csapat húzóemberei voltak. Támadásban a rutinos Tóth Gabi jó évet zárt, ő szélről szórta meg az ellenfelek kapusait.

noikezi2_450
 

Védekezésben a kemény, harcias, zárt hatos falra koncentrált a gárda. Ebből, az egyébként irányító poszton is remekelő Bors Ramóna is kivette a részét, Barth Zsófia és Holló Bettina pedig fiatal korukat meghazudtolva léptek fel még a magasabb osztályokat is megjárt ellenfelekkel szemben is. Ahogy Kolics mondta, ők az alázat megtestesítői, akik alárendelik magukat a csapat akaratának, céljainak, akik a pályán kiszolgálják társaikat. Bár idén a cserepad kevesebb lehetőséget kapott, de nem lesz ez így jövőre, amikor is lassan mentesíteni kell a kezdő keretet, hogy a most 60 perces játékosok is szusszanhassanak egy-egy mérkőzésen, hogy a feladatokat és a terheket megosszák a játékosok.

A mieink úgy arattak 20 meccsen 15 győzelmet az alapszakaszban, hogy a maradék 5 vereségből kettőt az örökös bajnok, most is élen záró Kiskunhalastól, a másik kettőt a szerbekkel is erősített, ezüstérmes Bácsalmástól, míg egyet a sportbál másnapján, a szintén komoly hagyományokkal bíró Kiskunmajsától szenvedtek el.

Igazi bravúr volt a Soltvadkert elleni győzelem mind az oda-, mind a visszavágón. De a visszavágóról, az alapszakasz utolsó meccséről, arról az egy gólos győzelemről elmondható, hogy a lányok életük meccsét játszották. Ha valaki ott volt, és visszagondol arra találkozóra, még most is a szó legjobb értelmében rázza a hideg, feltéve ha KKC szurkolóról van szó. Kolics már ott mondta lányainak, hogy ő a bronzérmet már most a nyakukba akasztaná, a rájátszás előtt. Sőt, meg is tette, az edző maga lepte meg lányait egy-egy bronzéremmel az alapszakaszt követően. A KKC azonban az edzői meglepetés mellett a szövetség bronzára is igényt tartott és meg is szerezte. Az ősszel 7. helyen álló Kiskunmajsai Vadmacskák tavaszi hadjárata olyan sikeres volt, hogy a végén a harmadik helyért néztek szembe a mieinkkel. De hiába a nagy roham, a mieink állták a sarat, mind az idegenbeli, mind a hazai mérkőzésen kétgólos győzelmet aratva bizonyították be, hogy igenis a Kalocsának jár a bronz.

Hétfőn újra a csarnok levegőjébe szippantanak a hölgyek, hiszen kezdődik a nyári felkészülés, melynek mottója, hogy Kolicsot idézzük –: „Tudatosítás, gyorsítás!”. Bár azt még nem tudni, hogy a KKC kerete jövőre hogy áll össze, hiszen többek továbbtanulni készülnek, de az már szinte biztos, hogy erősítés érkezik. A hajósi Várszegi Daniella jelenleg a szekszárdi NB I/B-s csapat utánpótlás gárdáját erősíti az ifi II. osztályban, a következő szezontól pedig a KKC-t is kisegítheti.Sport

Régi riválisokkal gáláztak a helyi legendák

Írhatnánk azt is, hogy revansot vettek a Kalocsai Öregfiúk. De ez nem fedné teljesen a valóságot....

Lakatos Bence a legjobbak között

A „Jövő bajnokai” programban, a hétvégén találkoztak az ország legjobb utánpótlás úszói....

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás