Ifjúsági kézilabda - fiúk

Nem várt sikerként telelnek dobogón a fiatalok

2020.01.19 14:07    |    MMSz  

A Kalocsai Kézilabda Club utánpótlás gárdája az ifjúsági III. osztály dobogóján telel. Szvétek Balázs tanítványai túlteljesítve az elvárásokat úgy állnak a harmadik helyen, hogy a mezőny egyik legfiatalabb együtteseként, nem épp hosszú kispaddal, a második legkevesebb gólt kapták, és 3 éve őrzik hazai veretlenségüket. Az edző elégedetten tekintett vissza a mögöttük álló fél szezonra.

-          - Tavaly ezüstérmet, azelőtt bajnoki címet ünnepelhettetek a fiatalokkal. Ilyen eredmények mondhatni predesztinálnak benneteket arra, hogy most is a legjobbak között végezzetek.

-         - Egyik oldalról persze. A másik oldalról nézve viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy a két évvel ezelőtti bajnokcsapatból, illetve a tavalyi ezüstérmes gárdából távozott egyetemi tanulmányai miatt a csapat talán legmeghatározóbb játékosa, Raffai András. Az ő távozása kb. 200 meg nem lőtt gólt is jelenthetett volna a számunkra. Emellett, bár a korban még benne van, de már az előző évben is csak egy-két epizódszerepet kapott; Schmidt Raul, aki a felnőtt csapat alapembere lett, most ősszel már nem is játszott. Viszont a Gézengúzból érkezőink, - ráadásul nagyon ígéretes érkezőink – Horváth Roland és Drenkovics Márk nagyon hamar felvették az ifjúsági mezőny tempóját és gyorsan meghatározó játékosai lettek a csapatnak. A céljainkat idén sem számokban határoztuk meg, hanem abban, hogy az érkezőket beépítsük, ez sikerült. Hogy minden meccsen megfelelő létszámban álljunk ki, ez is pipa. Hogy ne kapjunk ki gyengébb csapattól, ez is megvolt, sőt! Több nálunk jobb csapatot is megvertünk és egyetlen pontot sem vesztettünk nálunk gyengébb csapat ellen.

[…]

kezilabda_ifi2020x450 


Sport

Viszlát, kapitány!

Mint arról korábban már beszámoltunk, nem csak a Kalocsai FC elnöksége, hanem csapatunk összetétele...

Újjá alakult KFC készül a hétvégi kupameccsre

Mint arról korábban már beszámoltunk, új vezetőket választott a Kalocsai FC. De nem csak az elnökség...

Csudarugdalók nyertek ismét

Lassan három évtizede lesz annak, hogy a Szelidi-tónál található víztorony melletti placcon az egyik...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás