Kézilabda

Ütőeret vágtak a játékvezetők a KKC-n

2018.05.03 09:20    |    MikSz  

A Hőgyész ellen soha nem lehet biztosra menni. Amellett, hogy ellenfelünk Szegedről erősített, a tabellán, a pontok tekintetében a miénkkel egy súlyban lévő csapat várt a KKC-re Tamásiban. Kolics János hangsúlyozta, hogyha a fiúkra jellemző akarással és küzdéssel játszanak, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre. Az akarással jó szokásukhoz híven, most sem volt gond … A játékvezetőkkel annál inkább. Igazi ki-ki meccs volt ez, amelynek végét csak kevesen tudták volna eldönteni. Eldöntötte hát a két sporttárs.

Vasárnap délután a Szvétek Balázs vezette ifjúsági gárdánkra várt az első próbatétel. A mieink számára azért is volt fontos ez a találkozó, mert a Nagyatád, amellyel a mieink az aranyéremért állnak harcban, pontot vesztett e csapat ellen. Az a döntetlen pedig esélyt adott a mieinknek.

Bár az első félidőben mintha a buszon felejtette volna magát a társaság, enerváltan, lassan játszottak a fiúk, a védekezés puha volt, a támadások pontatlanok. Az első játékrészben nagyon sok, 17 gólt kapott a KKC, összességében pedig 31-et. Ez azért is kiugró, mert az idei bajnokságban még nem kapott 30 gól felett a bajnoki címre is esélyes kalocsai gárda. A második félidőre azonban a hőgyésziek elfáradtak, a mieink fegyelmezettebben játszottak, kijött a két csapat közötti, tudásbeli különbség, nemegyszer 10 gólos előnnyel is büszkélkedhettünk, a végén pedig magabiztos győzelmet arattak fiataljaink 31-39 mellett. Szvétek Balázs az eredménnyel és a második félidei játékkal is elégedett volt: Szombaton a Paks együttese látogat hozzánk, akiket hazai pályán kötelező legyőznünk, csak úgy, mint utána idegenben a Bácsalmást. A sorsunk az utolsó két fordulóban dől majd el, a Mecseknádasd és a Nagyatád ellen.”

Mielőtt rátérnénk a férfi csapat mérkőzésére, szeretnénk leszögezni, hogy a játékvezetők munkásságát minősítő szavak itt mind e sorok írójától származik, és NEM Kolics Jánostól, aki a mérkőzést követően meglehetősen visszafogottan nyilatkozott. Ezt azért fontos kiemelni, mert mesterünk „megütötte már a bokáját”, amiért a sajtóban kritikával illette a játékvezetőket. Akkor hónapokra lelátóra száműzte a szövetség Kolicsot. De annak érdekében, hogy a kedves olvasó tisztán lássa a Hőgyész-Kalocsa összecsapás eseményeit ezen leíráson keresztül, nem mehetünk el a játékvezető páros erősen kérdéses döntései mellett.

kezi_ferfi_450
 

Már a mérkőzés előtt, a helyszíni speaker többször hangsúlyozta a közönség számára, hogy férfias, kemény küzdelem kezdődik. Erre a helyi, és a mieinket kísérő szurkolótábor fel is volt készülve, csak úgy, mint a csatában részt vevő két gárda. Talán a játékvezetők ekkor még az öltözőben készülhettek, hiszen ők vagy nem voltak felkészülve arra, hogy itt minden meghozott döntésük erősen befolyásolhatja (és befolyásolta is) a végkimenetelt, vagy egyszerűen túl nagy szerepet vállaltak magukra... Az első perctől könnyedén kerültek elő a sárga lapok a zsebből, záporoztak a két percek, jelezve, hogy ennek egyik, vagy másik oldalon nem lesz jó vége.

A két csapat keményen, férfiasan küzdött. A mieink kezdtek jobban, aztán fel-felzárkózott a Hőgyész. Gólra gól volt a válasz. Vibrált a játék, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Aztán mindjárt az első félidőben Kanalas Norbi és Szvétek Balázs is két-két alkalommal lett két perces kispados. A fiúk becsületére legyen írva, hogy bizony emberhátrányban (nem egyszer kettős emberhátrányban) is képesek voltak gólt szerezni.

A félidő 18-18-nál köszöntött a csapatokra. A játék képe, irama semmit sem változott a második felvonásban. Ugyanakkora elánnal feszültek egymásnak a játékosok. Aztán a 3. percben óriási vágás esett a mieink ütőerén. A játékvezető a sípjába fújt, majd megindult Szvétek felé, aki így a 3. két percét és az ezzel járó piros lapot is megkapta. Csapatkapitányunk imára kulcsolva a kezét tette fel a nem költőinek szánt kérdést: „De miért?”. Ugyanezt, természetesen más hangnemben a KKC-t kísérő B Közép is megtette. A fent említett kérdés többször is felmerült a meccs során. Felmerült, amikor a högyészi játékos kiugrott mezéből, és minket sújtottak büntetéssel, és akkor is amikor Balláról tépázták le a hazaiak a mezt, de az még csak egy „ejnye-bejnyét” sem ért.

Szvétek kiállításával ötletszerű játékba kényszerültek a mieink. Mindenkinek, szinte minden poszton játszania kellett. A vége előtt 6 perccel 3 góllal húzott el a Hőgyész. 26-23-nál Schmidt Raul vállalt és értékesített átlövéseket, míg Rumi Ádám szélről tudott hatékony lenni, így az utolsó percre, mint a meccs folyamán szinte végig, egált mutatott az eredményjelző. Ezt követően a Hőgyész vágott egyet, majd az utolsó rohamra jött a végszó. Ezt követően Katona Bence állt az időntúli dobáshoz, de ezt már nem tudta értékesíteni, így 29-28 mellett, egy gólos vereséget szenvedett csapatunk. Kolics János fiaival most is elégedett volt: „Olyan hangulatban játszottunk, ahogy kellett. Sajnos a játékvezetők olyan hátrányba hoztak minket, amit szinte lehetetlen kompenzálni. A meccs több mint negyedét emberhátrányban játszottuk. Szvétek kiállítása felborította a csapatrendet és a dolgunkat az is nehezítette, hogy a másik gólvágónkra, Katonára is kijöttek emberfogásra. Ilyen helyzetben egy góllal kikapni majdnem hogy elfogadható. Továbbra is a 4-6. hely valamelyike a cél, de hogy ezt elérjük most ismét kell egy bravúr, a Mecseknádasd ellen lesz erre idegenben lehetőségünk. Szombaton, itthon azt a Komlót fogadjuk, aki a listavezető NEKA-t megverte. Csak remélni tudom, hogy hozzánk nem a vezérbikát verő kerettel jönnek…”Sport

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

Testvértelepülésünk sportolóival gálázott a KKC

A karácsonyt váró ünnepi programsorozatban Kalocsára látogatott városunk testvértelepülésének,...

Letarolta a mezőnyt a KFC

12 meccsen 12 győzelem, 70(!) lőtt és mindössze 6 kapott gól. Ezzel a mérleggel aztán van oka...

Lezárták az évet az úszók

  A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület versenyzői egész évben dolgoztak, edzettek és kiváló...

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás