Utánpótlás kézilabda

Juniorbajnok lett a KKC! - Kalocsai KC – Rinyamenti KC 23-13 (15-9)

2018.05.26 08:50    |    MikSz  

2009-ben, az úgy nevezett „KKC-s aranygeneráció” fiataljai szereztek városunknak juniorbajnoki címet. Azon társaságból többen ma a felnőtt gárda oszlopos tagjai, egyikük pedig a szombaton bajnokká avatott ifjúsági csapatunk edzője, Szvétek Balázs. A tréner szinte szóhoz sem jutott, miután növendékei kiváló játékkal győzték le azt a Nagyatádot, amely szintén a bajnoki aranyért érkezett Kalocsára a szezon utolsó mérkőzésén.

Kemény, dolgos szezon áll a III. osztály Dél-nyugati csoportjában csatározó KKC ifjúsági csapata mögött. A kemény munkának pedig beért a gyümölcse. 20 győzelemmel és mindössze egy őszi nagyatádi és egy tavaszi, egygólos kanizsai vereséggel állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Tudni kell, hogy a vendégek a mieinket az ősz utolsó meccsén szépen helybenhagyták, hiszen 12 gólos különbség mellett hagyták ott fiatal titánjaink a pontokat. Erre most az ellenfélnek esélye sem volt, sőt nemhogy ekkora arányú győzelemre, de még egy kisebbre sem. Nagykönyvbe illően kezdtük a találkozót, a 4. percben már 3-0-ra, három perccel később pedig már 6-1-re vezettünk. A mieink magabiztos lerohanásai, kemény betörései hidegzuhanyként érték a vendégeket. Egyszer-egyszer sikerült néhány gólra felzárkózni, de a minimális különbségnek minden egyes alkalommal csak néhány percig örülhetett a nagyatádi alakulat. Kapusaink lehúzták a rolót, a rinyamenti srácoknál pedig beállt a gólcsend, a túloldalon viszont a mieink szebbnél szebb találatokkal örvendeztették meg a közönséget. A végén tíz fával hoztuk a junior csúcsrangadót!

kkc_ifi_450
 

Még az edző is szuperlatívuszokban beszélt csapatáról: „Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Nem mi számítottunk a szuperdöntő esélyeseinek. A Nagyatád egy jó erőkből álló társaság, amelybe most, a bemelegítés előtt derült ki, hogy 3-4 játékos vissza fog játszani a felnőttből. Ennek ellenére a srácok olyan teljesítményt nyújtottak, amilyet talán még nem is láttam! Egy percre sem inogtunk meg. A védelmünkről mindent elmond, hogy összességében 13 gólt dobott nekünk a tabella második legjobb csapata, úgy, hogy ebből a második félidőben mindössze négyet engedélyeztünk nekik. Az egész mezőnyt nézve ismét mi kaptuk a legkevesebb gólt. A támadásaink is hibátlanok voltak, a fiúk egyre-másra hozták azokat a figurákat, amiket begyakoroltunk. Minden egyes idegszálunk meg volt feszítve, nem engedtünk ki. Fantasztikus mérkőzés volt! 2009-ben, amikor az akkori juniorcsapat tagjaként értük el ezt az eredményt, az is óriási öröm volt, de most, edzőként talán még nagyobb az örömöm. Egyelőre még fel sem fogtam, milyen elképesztő teljesítményre képesek ezek fiúk!”Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás