Két fronton vette be Komlót a KKC

Sport36-Komló U23 – Kalocsai KC 26-30 (12-11)

2018.09.30 17:35    |    MMSz  

Bezsebelte második győzelmét is a KKC. Kolics János együttese szombaton a Komlótól hozta el a pontokat, és pontszerzésre készül most hétvégén is…

Szvétek Balázsék az első fordulóban a Barcs ellen könnyűszerrel tartották itthon a két pontot, a komlói katlanban azért már egy kicsit nehezebb dolguk volt.

A magasabb osztályt is megjárt játékosokkal tarkított hazaiak nem kérdeztek, rávetették magukat a mieinkre. A Kolics-legények egyébként pontosan erre a gyors, futós, rohanós játékra készültek. Az edző tudta, hogy ellenfelünk a támadásokra, a rohanásra, és nem a védelemre koncentrál, így ezt szépen ki is használtuk. Egy ilyen csapat ellen megfelelő védekezéssel meg lehet törni a lendületet, erre pedig az első félidő közepe táján rá is érzett a KKC, és bár egy gólos hátrányban 12-11 mellett köszöntött ránk a félidő, mégis tudtunk mihez nyúlni a második játékrészben is. Pontosan ehhez a módszerhez. A kiváló védekezéssel hibák sokaságába kényszerült a Komló, a lerohanások vége a szufla fogytával pedig szintén pontatlan lett. Így a mieink a felzárkózás után át is vették a vezetést és az irányítást is. Így hozták a második meccsüket is.

Kolics János sok biztató jelet látott: „Nem okozott meglepetést a Komló, tudtuk, hogy mire számítsunk, és tudtuk rá a megoldást. Bár voltak elhibázott ziccereink, nem is kevés, mégis nagyon jó volt a védekezés, a kapusteljesítmény és szép labdaszerzéseink voltak, amiből vissza tudtunk kontrázni. A vegyes védekezés ellen, a kettős emberfogás ellen megtaláltuk a támadásainkat, elégedett voltam a látottakkal. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Balázs Peti a kapuban szép munkát végzett, Rumi Ádám a meccs egyik legjobbja volt, míg Katona Bence szokásához híven most is óriási alázattal játszott és hozott a csapatnak 10 gólt. Kiemelném még Baksa Ricsit is, aki a jobb szélen teljesített jól, kritikus helyzetekben pedig találatokkal rázott minket vissza a játékba. Szombaton 18 órakor a Nagyatádot fogadjuk, akik ellen nyerni kell. Aztán Kiskunhalasra megyünk, amely az idegen pálya ellenére mégis verhető. Ha az első négy forduló megvan, a későbbiekben lesz miből gazdálkodni.”

A felnőttek után a KKC utánpótlásgárdája sem tette szebbé a komlóiak estéjét, a felnőttek után az ifisták is elhozták a pontokat. A Szvétek Balázs dirigálta fiatalok 29-31 mellett hozták el a pontokat úgy, hogy a hazaiak többször is vezettek a mieink ellen, nálunk viszont Raffai András 16 góllal szórta meg őket. Címvédő mieink a tavalyi év legnagyobb ellenfelét a Rinyamenti KC-t fogadják szombaton, 16 órakor.


Kalocsai KC: Katona B.(10), Schmidt R.(2), Baksa R.(4), Katona O., Bondor M., Balla G.(3), Rumi Á.(8), Vidók P., Schaffer R., Szvétek B.(2), Kanalas N.(1), Raffai A., Balázs P., Jagicza M.Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás