Kézilabda

Száz százalékos hétvégét zárt a KKC

2018.03.29 11:02    |    MikSz  

Ami pontot itthon lehetett tartani, azt a KKC itthon tartotta. Míg a lányok Nemesnádudvar ellen hozták a kötelezőt, az ifisták pedig a tartalékos Baját győzték le magabiztosan, addig a felnőttek teltház előtt a szerbekkel erősített, halászlévárosi vendégeknek mutattak ajtót.

A Kalocsai KC mindhárom csapata számára fontos találkozót hozott a szombat. A megyei bajnokságban szereplő női gárda élete legjobb eredményére készül. A Soltvadkert előtti utolsó derbi előtt azonban hozni kellett a kötelezőt a Nemesnádudvar ellen. Ha a Kolics-lányok biztos negyedik helyéből (amiből akár bronz is lehet), vagy az őszi 17 gólos győzelemből indulunk ki, akkor is egyértelműen a mieinknek állt a papírforma, a lányok pedig hozták is a kötelezőt, 18-14 után, 31-28 mellett tartották itthon a pontokat.

 

kezi4_450
 

 

Kolics János így nyilatkozott: „Ha nem is olyan nagy arányban, mint ősszel, de nyertünk. Úgy, hogy az ellenfél egy percig sem vezetett, 2-3 gólnál soha nem jöttek feljebb, és úgy, hogy ez a fiatal, nagyon jól cselező játékosokból álló csapat megverte az örökbajnok Kiskunhalast. Bár voltak hibáink bőven, védekezésben főleg, mégis elégedett vagyok. Azonban a Solt-vadkert ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz. Szombaton, 15 órakor játszunk ott. Játéktudásban és játékállományban is jobbak nálunk, nekünk felül kell múlni önmagunkat és minden idegszálunkkal a játékra koncentrálni ellenük.”

 

kezi3_450
 

 

A szombati kézilabda fieszta az ifjúsági csapat mérkőzésével folytatódott. Szvétek Balázs fiataljai határozottan szép kézilabdát játszottak. Ennek köszönhetően hozták, amit az edző várt, 18-10-es félidő után 35-22-re zsebre tették a Baját. Az edző így értékelte a találkozót: „Igaz, hogy a vendégek tartalékosan érkeztek, de nekünk is pótolni kellett első számú irányítónkat, Bondor Milánt. Kardos Péter vette át az ő posztját és kiválóan hajtotta végre a feladatokat. Nagyon kreatívan játszottunk, még abban az új helyzetben is, amikor Raffai Andrásra kijöttek emberfogásra. Nagyon örülök, hogy a fiúk feltalálták magukat a pályán, csakúgy, mint a győzelemnek. Pénteken Siklósra utazunk, aztán Hőgyészre. Ha a bajnokság végén azt szeretnénk, hogy érmet akasszanak a nyakunkba, akkor ezt a két meccset mindenképpen hozni kell. Minden esélyünk megvan a győzelemre!”

 

kezi2_450
 

 

Két nyert meccs után egy olyan szurkolókkal teli lelátó várta az esti felnőtt meccset, ahol egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. Nem csoda, hiszen a legutóbbi, Baja elleni meccsről igaz, hogy egy ponttal, de némi tüskével tértek haza a mieink. A két város gárdája mindig a legkeményebb formáját veszi elő, ha a másikkal való találkozó van soron. Az egykor élvonalbeli szerb játékosnak számító légiós alakulat nem a KKC kedvenc ellenfele. Viszont ha Kolics mester házi feladatnak adta az ellenfél kiismerését és tanulmányozását (egyébként így volt), akkor a mieink jelesre vizsgáztak.

 

ffikezi1_450
 

 

Az ellenfél hálóőre, Kukic Milan a mezőny egyik legkiválóbb kapusa, játékosaink azonban kiválóan olvastak a mozgásából és rendre betaláltak mellette. Határozottan léptünk fel az átlövőkkel szemben is, így a távolból kapott gólokat a felére redukáltuk a legutóbbi, Baja elleni összecsapáshoz képest. Bár egy-egy ilyen kilépés alkalmával az ellenfél jól játszotta meg a beállóit, akik kiállításokat és hét méteres büntetéseket provokáltak így ki, de ezt a hibát is kiküszöböltük a második félidőre. A kapuban mind Óvári, mind Jagicza jól védett, az ügyeletes gólzsákosok, mint Szvétek és Katona, szintén hozták a vártat, mondta az edző.

„Beért a munka gyümölcse. Nagyon sok videót néztünk az ellenfélről és bár voltak elkerülhető hibáink, ezen mérkőzés után egy szavam sem lehet. A fiataljaink, akik rövid idő alatt meghatározó játékosai lettek csapatunknak, elfáradtak a 60 perc végére, ami nem is csoda. Így több volt a hiba, az elejtett labda, az átgondolatlan megmozdulás, de ez a rögös út vezet oda, hogy ezek a srácok tartóoszlopai legyenek a jövő csapatának. Most két nehéz mérkőzés vár ránk. Pénteken Siklóson, majd két hét múlva Hőgyészen. Siklóson rendre rosszul szerepelünk, nem sok babér termett eddig ott nekünk. Azt is tudjuk, hogy az NBI/B-s Pécsnek nem lesz meccse, így az ott is játszó siklósiak is ott lesznek, visszajátszanak. Mindezek ellenére azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a Siklós nem jobb csapat, mint például a Nagyatád, ahol az ősz utolsó meccsén, nagyon kemény meccsen egygólos sikert értünk el. Ha ott jött a bravúr, talán Siklóson is jön majd…”Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás