Eötvös Kupán jártak röplabdásaink

2018.09.22 20:29   

Augusztus 21-23. között 22. alkalommal rendezték Debrecenben az Eötvös Kupát, melyen negyedik alkalommal vettek részt röplabdás lányaink. Ezúttal bajai csapatunkkal közösen neveztünk, melynek tagjai voltak: Greksa Hanna, Fekete Lívia, Fekete Gréta, Fegyvári Fanni, Rideg Panna, Böjtös Szonja, Argat Cinta, Matics Szonja, Erős Dóra, Büksi Mariann, Dóra Erzsébet, Ga-rajszki Réka, Papp Ágnes, edző: Szigeti Anna, segítője volt Greksa Zsófia.

A csoportbeosztásban a Tatai AC gárdája mellett, két kiemelt csapattal találtuk magunkat szemben, mégpedig a szlovák SK Elba Presov, valamint a román ACS „Viitorul” Bors hölgykoszorújával.

Első körben a tatai lányokkal küzdöttünk meg, 2:1 (63:52) arányban győzedelmeskedtünk. Majd pihenés nélkül vágtunk neki a Presov csapatának, ahol már jól látszott az erőfölény, és a mieinken a fáradtság is, bár a második szettben tudtuk tartani az iramot, (25:23) de nem értük utol a szlovákokat, így ők nyerték a meccset 2:0-ra (50:36).

A harmadik mérkőzést már mindkét oldalon a fáradtság jellemezte, nem segített a késői kezdésen (19 óra) az enyhébb időjárás sem. Az első szettet szoros csatában nyerték a mieink (26:24), majd a második szettben is együtt meneteltek a csapatok, de a hajrát a Bors lányai bírták jobban, így a szettet is ők nyerték (22:25). Következett a mindent eldöntő játszma, mert ugye itt dőlt el a továbbjutás is a helyosztókra, ahol a román lányoknak sikerült jobban elkapni a fonalat, és szinte állva hagyták a mieinket, 6:15-re nyerték a harmadik szettet, így 2:1-re a mérkőzést is

ropicsapat_450
 

Mint ez másnapra kiderült, arra volt elég, hogy a 17. helyig menetelhessen még a csapat! Így a második napon reggel 9 órakor már a pályán voltak a lányok, és a balmazújvárosi Veress Péter Gimnázium csapatával mérkőztek meg, ahol könnyed 2:0-ás (50:20) győzelmet arattak.

A következő mérkőzésre volt idejük felkészülni a lányoknak, mivel az csak harmadnap következett, amikor a finnországi Pyrintö csapatával játszottak, és bár kicsit korainak tűnt a 8 órai kezdés, de felébredtek az első szett végére, (26:24) és igazi örömjátékkal hozták a második szettet is (25:20), így sikeresen fejezték be a tornát, melyen ezzel az eredményekkel a 18. helyet vívták ki maguknak.

Bár a lányoknak sikerült felülmúlni tavalyi eredményüket is, de kissé csalódottak voltak a csoporteredmény miatt, és miután láttak jónéhány mérkőzést a tornán, hittel vallották magukról, hogy megverték volna valamely dobogós helyezettet is! Csapatépítésből jelesre vizsgáztak lányaink, hiszen megmutatták, miként tud eggyé válni két, több ízben eltérő csapat, és mivel többségük először járt ilyen jellegű, nemzetközi tornán, jó szájízzel kóstoltak bele, és meggyőződéssel vallják, hogy jövőre is szeretnének Debrecenben falatozni a röplabda tortájából.

KSE Röplabda szakosztály


Sport

Röplabda a katolikus iskolában

Az elmúlt évtizedekben Kalocsán, ha a teremröplabdáról szóltak a híradások, akkor külön említés...

Jutott is, maradt is – Negyedik helyen végzett a KFC

13 győzelem, 9 döntetlen és mindössze 4 vereség után, 48 pont birtokában a megyei első osztályú...

Szenzációs győzelemmel búcsúzott a szezontól a Kalocsai FC

A megyei I. osztályban Kelebia ellen álltak helyt focistáink. Méltón búcsúztak a 2018/2019es...

Nemzetközi versenyen remekeltek az úszók

Immár 16. alkalommal került megrendezésre a DTMK-KVSE Aquasport Egyesület szervezésében...

II. Kovács László Emlékverseny

Jó ötletnek tűnt az elmúlt évben, hogy az I. Kovács László Emlékversenyt nem tornateremben, hanem...

IX. Sárkányhajó Kupa Kalocsa

Immár 9. alkalommal hódították meg a Vajas egy szakaszát a sárkányhajók. Kalocsa Város Gyermek- és...

Ezüstérmes lett a Kalocsai Kézilabda Club női csapata

Háromból három. Fogalmazhatnánk így is ha a Kalocsai Kézilabda Club csapatainak eredményét kellene...

Bajnok a Homokmégy

A megyehármas nyugati csoportban az elmúlt hét nem akármilyen fordulatot hozott. A hetek óta...

Szentesen versenyeztek az úszók

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a XXIII. Szentes Kupa Nemzetközi Úszóverseny, ahol a 31...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás