Magyar Kupa

Már a 64 között a Kalocsai FC! - Kalocsai FC – Ibrány SE 1-0 (0-0)

2018.09.30 17:33    |    MikSz  

A szabolcsi gólvágó Ibrány csalódottan kényszerült vasárnap Kalocsáról távozni, míg a mieink örömmámorban ünnepelték, hogy csapatunk továbbjutott a Magyar Kupában. Kohányék nem iramban, de betették a felezőt, a KFC ott van a 64 között.

Amennyire lehet, a két csapat teljesen ismeretlen volt egymás számára. A világháló és a szövetég adatbankja azonban árulkodott az Ibrányról és viszont is persze. Vendégünk a szabolcsi bajnokság nagy gólvágója, amely nem kíméli ellenfeleit, 5-6 gólos különbséggel gyűjtötték eddig a pontokat. Emellett több játékosa rendelkezik NB III-as tapasztalatokkal, és bitang erős játékerővel bírnak a széleken. Nagyjából ennyi volt, amit a mieink megtudtak messziről jött vendégeinkről.

Az, hogy az Ibrány pontokért jött, azt már az első félidőben tisztázni óhajtották, azonnal nekiestek a mieinknek, akik viszont kőbástyaként verték vissza a támadásokat. A félidő második felében a mieink is harapni kezdtek, elől Follárdt Zolkó futotta ki a lelkét, „Muki”, Salacz és Szabó is kezdtek oda-oda piszkálgatni, Mátyás folyton a semmiből érte utol az emberét, ami szemmel láthatólag kezdte szétzilálni az ellenfél egyébként is hézagos védelmét. Gól azonban nem esett, 0-0 mellett pihentek meg a csapatok.

foci1_450
 

A második játékrészben győzni jött ki a Kalocsa. Egyre keményebben lépdeltünk ki a labdákra, míg az első játékrész az Ibrányé volt, ez már az első perctől a miénk. Találatra pedig alig kellett várni. 4 perccel a kezdést jelző sípszó után egy szögletnél Pintér Roland bólintott a lehető legjobban a labdába, az pedig így a lehető legjobb helyre került, az ibrányi kapuba.

Eztán – ne is tagadjuk – a szerencse mellénk szegődött. A gól megfogta az ellenfelet, akinek volt, hogy mindössze egy méterrel, de labdái elkerülték Hegedűs kapuját. Bár veszélyes lövéseink, szépen kidolgozott helyzeteink és fineszes labdaszerzéseink voltak, de újabb gól nem akart születni. Pedig Vuits úgy 5 méterről még egy ollót is bevetett, ami utolsó döfésként teljesen megbéníthatta volna a vendégeket, akik egyébként a végig lelkes szurkolóikkal egyetemben a találkozó második felében szinte már biztosak voltak abban, hogy kikapni jöttek Kalocsára.

foci2_450
 

Kohány boldogan, mosolyogva értékelte csapata teljesítményét: „Ez megvan! Kemény, férfias munkával! Gratulálok a fiúknak és le a kalappal az ellenfél előtt, akiről a rendelkezésükre álló információk alapján már tudtuk, hogy erősek és ezt be is bizonyították. Biztosan bajnokságuk élcsapata lesznek. De ma mi voltunk a jobbak. Az első félidő első felében óriási nyomást helyeztek ránk, veszélyesen játszottak, de aztán egyre jobban átvettük a gyeplőt. Ez óriási dolog. Ott lenni a 64 között. Már most is lehetett volna magasabb osztályú ellenfelünk, de a következő szinte biztosan az lesz. Már várjuk a sorsolást!”

Az ellenfelet dirigáló Madalina György már kevésbé volt boldog: – Nagyon csalódottak vagyunk, sajnálom, hogy egy olyan meccset veszítettünk el, ahol óriási mezőnyfölényben játszottunk. Ez a találkozó bebizonyította, hogy az akarat tud mérkőzést nyerni. Üzenem a kalocsaiaknak, hogy szurkoljanak a csapatuknak, mert ezek a fiúk megérdemlik, nagyon lelkes társaság!”

Kalocsai FC: Melcher M., Zorván M., Kollár M. ( 75’ helyette Pandúr T.), Dostyicza D., Follárd Z. ( 90’ helyette Busa D.), Márkus K., Mátyás D. ( 62’ helyette Vuits V.), Szabó V., Salacz A., Pintér R.(1), Hegedűs M. Cserék: Vatai A., Bányai E., Böjtös Á., Rábóczki R.Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás