Magyar Kupa

Már a 64 között a Kalocsai FC! - Kalocsai FC – Ibrány SE 1-0 (0-0)

2018.09.30 17:33    |    MikSz  

A szabolcsi gólvágó Ibrány csalódottan kényszerült vasárnap Kalocsáról távozni, míg a mieink örömmámorban ünnepelték, hogy csapatunk továbbjutott a Magyar Kupában. Kohányék nem iramban, de betették a felezőt, a KFC ott van a 64 között.

Amennyire lehet, a két csapat teljesen ismeretlen volt egymás számára. A világháló és a szövetég adatbankja azonban árulkodott az Ibrányról és viszont is persze. Vendégünk a szabolcsi bajnokság nagy gólvágója, amely nem kíméli ellenfeleit, 5-6 gólos különbséggel gyűjtötték eddig a pontokat. Emellett több játékosa rendelkezik NB III-as tapasztalatokkal, és bitang erős játékerővel bírnak a széleken. Nagyjából ennyi volt, amit a mieink megtudtak messziről jött vendégeinkről.

Az, hogy az Ibrány pontokért jött, azt már az első félidőben tisztázni óhajtották, azonnal nekiestek a mieinknek, akik viszont kőbástyaként verték vissza a támadásokat. A félidő második felében a mieink is harapni kezdtek, elől Follárdt Zolkó futotta ki a lelkét, „Muki”, Salacz és Szabó is kezdtek oda-oda piszkálgatni, Mátyás folyton a semmiből érte utol az emberét, ami szemmel láthatólag kezdte szétzilálni az ellenfél egyébként is hézagos védelmét. Gól azonban nem esett, 0-0 mellett pihentek meg a csapatok.

foci1_450
 

A második játékrészben győzni jött ki a Kalocsa. Egyre keményebben lépdeltünk ki a labdákra, míg az első játékrész az Ibrányé volt, ez már az első perctől a miénk. Találatra pedig alig kellett várni. 4 perccel a kezdést jelző sípszó után egy szögletnél Pintér Roland bólintott a lehető legjobban a labdába, az pedig így a lehető legjobb helyre került, az ibrányi kapuba.

Eztán – ne is tagadjuk – a szerencse mellénk szegődött. A gól megfogta az ellenfelet, akinek volt, hogy mindössze egy méterrel, de labdái elkerülték Hegedűs kapuját. Bár veszélyes lövéseink, szépen kidolgozott helyzeteink és fineszes labdaszerzéseink voltak, de újabb gól nem akart születni. Pedig Vuits úgy 5 méterről még egy ollót is bevetett, ami utolsó döfésként teljesen megbéníthatta volna a vendégeket, akik egyébként a végig lelkes szurkolóikkal egyetemben a találkozó második felében szinte már biztosak voltak abban, hogy kikapni jöttek Kalocsára.

foci2_450
 

Kohány boldogan, mosolyogva értékelte csapata teljesítményét: „Ez megvan! Kemény, férfias munkával! Gratulálok a fiúknak és le a kalappal az ellenfél előtt, akiről a rendelkezésükre álló információk alapján már tudtuk, hogy erősek és ezt be is bizonyították. Biztosan bajnokságuk élcsapata lesznek. De ma mi voltunk a jobbak. Az első félidő első felében óriási nyomást helyeztek ránk, veszélyesen játszottak, de aztán egyre jobban átvettük a gyeplőt. Ez óriási dolog. Ott lenni a 64 között. Már most is lehetett volna magasabb osztályú ellenfelünk, de a következő szinte biztosan az lesz. Már várjuk a sorsolást!”

Az ellenfelet dirigáló Madalina György már kevésbé volt boldog: – Nagyon csalódottak vagyunk, sajnálom, hogy egy olyan meccset veszítettünk el, ahol óriási mezőnyfölényben játszottunk. Ez a találkozó bebizonyította, hogy az akarat tud mérkőzést nyerni. Üzenem a kalocsaiaknak, hogy szurkoljanak a csapatuknak, mert ezek a fiúk megérdemlik, nagyon lelkes társaság!”

Kalocsai FC: Melcher M., Zorván M., Kollár M. ( 75’ helyette Pandúr T.), Dostyicza D., Follárd Z. ( 90’ helyette Busa D.), Márkus K., Mátyás D. ( 62’ helyette Vuits V.), Szabó V., Salacz A., Pintér R.(1), Hegedűs M. Cserék: Vatai A., Bányai E., Böjtös Á., Rábóczki R.Sport

Tornász hétvége Budapesten

Sűrű hétvégéje volt a kalocsai tornász lányoknak. Május 11-én szombaton és 12-én vasárnap 3...

A X. Szabó János fogathajtó emlékversenyt rendezték meg Szakmáron.

 A program gyökerei 2005-ig nyúlnak vissza, mikor is a nagy lovas hírében álló Szabó János...

Továbbra is aktív tavasz a futóknál

Az elmúlt hét eseményeiből már kiderült, hogy a Kalocsai Földön Futók Szakosztály tagjai az aktív...

Olimpikonjaink az első tízben

Április 13-14-én Budapesten rendezték a tanév legrangosabb versenyét torna sportág ,,B”...

Görögországban is Bajnokok KSE Karatékái

A KSE Ciglédi úti karatékái , a sorozatos remek eredményeket elért versenyzői április 12-15 között...

Szorgosan gyűjtik a kihívásokat és a kilométereket a kalocsai futók

Az elmúlt néhány hétvégén a kalocsai futókra egyáltalán nem a pihenés volt jellemző. A Kalocsai...

Önbizalom erősítő győzelem a rangadón

A Kalocsa – Kecel találkozóra mindenkor rányomható volt a rangadó pecsétje. Ez idén...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás