Homokmégy rangadón veszített

Sűrű a mezőny

2018.11.25 14:47    |    (esem)  

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt vasárnap. Bár a tabella alapján több meccset lehetett volna biztosra mondani, ám ezek közül csak az Uszód tudott biztosan nyerni. A legnagyobb meglepetés a listavezető Homokmégy kiütéssel felérő veresége az akár még az őt pontokban utolérni képes (egy meccs elmaradása van) Apostag ellen. Bátya meglepetésre kikapott, Dunapataj és a Szakmár kiizzadta a győzelmet. Már csak két elmaradt meccs van az őszből.

Az Apostag – Homokmégy mérkőzésen két éremesélyes csapat találkozott egymással. A mérkőzés alap hangulatát az adta meg, hogy Kirchner egy ellopott labdát majd’ 30-ról vágta a homokmégyi kapuba. Pár perccel később egy eladott labda hozta meg a második, majd egy újra inkább védelmi hibának mondható helyzetből negyedóra után már hárommal vezettek a hazaiak. A szünet előtt a negyedik hazai találat is megszületett, ami után bár keményen küzdött a vendégcsapat és igazán színvonalas focit láthattak a szurkolók, de érezhető volt, hogy ez a nap nem a vendégeké a motiváltan játszó hazaiakkal szemben. Egy büntetővel ugyan szépítettek, de a tőlük szokatlan mértékű vereség a forduló meglepetése volt (6-1).

A Bátya – Dunavecse találkozó esélyesei a hazaiak voltak, ennek megfelelően sorban dolgozták ki a helyzeteiket, de valahogy a gól nem nagyon akart megszületni. Aztán végül egy ígéretes helyzetben a buktatásért megítélt büntetőből vezettek. A játék nem nagyon változott, de egy ívelés után egy rosszul eltalált, de “kaput fogó” lövésből egyenlített a vendégcsapat, amiután szintén egy felíveléskor védelmi kommunikációs hiba után a vezetést is megszerezték a vecseiek, amit már nem engedtek ki a kezük közül (1-2).

A Dunaszentbenedek – Fajsz meccsen a vendégek egy szögletrúgásból a kapuba pattanó góllal vezettek. A mérkőzés során a hazaiaknak volt több lehetőségük, ám a fajszi söprögető többször is időben tisztázott, de a hazai egyenlítő gólnál már nem. A fajszi házi gólkirály, Medovy Arnold egy szép támadásából újra vezettek a vendégek. Másodjára is sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, ám egy hazai támadás kontrájából lőtték a győztes gólt a fajsziak (2-3).

A Solt – Dunapataj rangadón mindkét gárda a dobogóért hajt, így nagy csata volt várható közöttük. A vendégek kezdték jobban a meccset, előbb egy büntetőjük maradt ki, majd nem sokkal később egy baloldali beadásnál a pataji támadó ment a legmagasabbra és fejelt kapuba. A kiegyenlített csata a térfelek cseréje után egyre inkább hazai nyomássá alakult át, ám a kapusuk jól védett, a pataji védelem jól zárt, feltörni már nem tudták a soltiak (0-1).

A Szakmár – Kunszentmiklós rangadón nagyon nagy és helyenként elég kemény csatában tudta csak legyűrni a hazai gárda az esélyesebbnek kikiáltott vendégeket. Az elején három hazai ziccer is kimaradt, ami után a mezőny munka vált dominánssá. A meccs vége felé egy rosszul hazapasszolt labdára csapott le a szakmári támadó, majd a végén egy szöglet a kapufáról kipattanva hazai játékos elé került, aki élt a lehetőséggel és belőtte a labdát (2-0).

A Tass – Uszód meccsen egy ívelés utáni fejesgóllal kezdte meg a gólgyártást a vendégcsapat, majd egy büntetőn kívül ezután a góljait elsősorban a gyors játékosait kihasználva szerezte. A lassabb hazai védelem közé “beütve” a labdát gyorsan lefutva alakították ki az eredményt (1-7).

A Főnix Foktő – Szalkszentmárton mérkőzésre az ősz végére a magát nagyon jól összeszedő vendégek érkeztek esélyesebben. A vendégek játéka dominált, előbb egy szöglet utáni fejessel vezettek, majd egy akciógóllal növelték az előnyt, de ebbe még az is belefért, hogy büntetőt hibáztak, a hazaiak játékából hiányzott az átütő erő, a vendégkapura nem voltak veszélyesek (0-2).

(esem)

 

Hátralévő két bajnoki: november 17. és 24. szombat 13 órakor előbb: Kunszentmiklós – Apostag, majd: Kunszentmiklós – Főnix Foktő


Sport

Tornász hétvége Budapesten

Sűrű hétvégéje volt a kalocsai tornász lányoknak. Május 11-én szombaton és 12-én vasárnap 3...

A X. Szabó János fogathajtó emlékversenyt rendezték meg Szakmáron.

 A program gyökerei 2005-ig nyúlnak vissza, mikor is a nagy lovas hírében álló Szabó János...

Továbbra is aktív tavasz a futóknál

Az elmúlt hét eseményeiből már kiderült, hogy a Kalocsai Földön Futók Szakosztály tagjai az aktív...

Olimpikonjaink az első tízben

Április 13-14-én Budapesten rendezték a tanév legrangosabb versenyét torna sportág ,,B”...

Görögországban is Bajnokok KSE Karatékái

A KSE Ciglédi úti karatékái , a sorozatos remek eredményeket elért versenyzői április 12-15 között...

Szorgosan gyűjtik a kihívásokat és a kilométereket a kalocsai futók

Az elmúlt néhány hétvégén a kalocsai futókra egyáltalán nem a pihenés volt jellemző. A Kalocsai...

Önbizalom erősítő győzelem a rangadón

A Kalocsa – Kecel találkozóra mindenkor rányomható volt a rangadó pecsétje. Ez idén...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás