Homokmégy rangadón veszített

Sűrű a mezőny

2018.11.25 14:47    |    (esem)  

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt vasárnap. Bár a tabella alapján több meccset lehetett volna biztosra mondani, ám ezek közül csak az Uszód tudott biztosan nyerni. A legnagyobb meglepetés a listavezető Homokmégy kiütéssel felérő veresége az akár még az őt pontokban utolérni képes (egy meccs elmaradása van) Apostag ellen. Bátya meglepetésre kikapott, Dunapataj és a Szakmár kiizzadta a győzelmet. Már csak két elmaradt meccs van az őszből.

Az Apostag – Homokmégy mérkőzésen két éremesélyes csapat találkozott egymással. A mérkőzés alap hangulatát az adta meg, hogy Kirchner egy ellopott labdát majd’ 30-ról vágta a homokmégyi kapuba. Pár perccel később egy eladott labda hozta meg a második, majd egy újra inkább védelmi hibának mondható helyzetből negyedóra után már hárommal vezettek a hazaiak. A szünet előtt a negyedik hazai találat is megszületett, ami után bár keményen küzdött a vendégcsapat és igazán színvonalas focit láthattak a szurkolók, de érezhető volt, hogy ez a nap nem a vendégeké a motiváltan játszó hazaiakkal szemben. Egy büntetővel ugyan szépítettek, de a tőlük szokatlan mértékű vereség a forduló meglepetése volt (6-1).

A Bátya – Dunavecse találkozó esélyesei a hazaiak voltak, ennek megfelelően sorban dolgozták ki a helyzeteiket, de valahogy a gól nem nagyon akart megszületni. Aztán végül egy ígéretes helyzetben a buktatásért megítélt büntetőből vezettek. A játék nem nagyon változott, de egy ívelés után egy rosszul eltalált, de “kaput fogó” lövésből egyenlített a vendégcsapat, amiután szintén egy felíveléskor védelmi kommunikációs hiba után a vezetést is megszerezték a vecseiek, amit már nem engedtek ki a kezük közül (1-2).

A Dunaszentbenedek – Fajsz meccsen a vendégek egy szögletrúgásból a kapuba pattanó góllal vezettek. A mérkőzés során a hazaiaknak volt több lehetőségük, ám a fajszi söprögető többször is időben tisztázott, de a hazai egyenlítő gólnál már nem. A fajszi házi gólkirály, Medovy Arnold egy szép támadásából újra vezettek a vendégek. Másodjára is sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, ám egy hazai támadás kontrájából lőtték a győztes gólt a fajsziak (2-3).

A Solt – Dunapataj rangadón mindkét gárda a dobogóért hajt, így nagy csata volt várható közöttük. A vendégek kezdték jobban a meccset, előbb egy büntetőjük maradt ki, majd nem sokkal később egy baloldali beadásnál a pataji támadó ment a legmagasabbra és fejelt kapuba. A kiegyenlített csata a térfelek cseréje után egyre inkább hazai nyomássá alakult át, ám a kapusuk jól védett, a pataji védelem jól zárt, feltörni már nem tudták a soltiak (0-1).

A Szakmár – Kunszentmiklós rangadón nagyon nagy és helyenként elég kemény csatában tudta csak legyűrni a hazai gárda az esélyesebbnek kikiáltott vendégeket. Az elején három hazai ziccer is kimaradt, ami után a mezőny munka vált dominánssá. A meccs vége felé egy rosszul hazapasszolt labdára csapott le a szakmári támadó, majd a végén egy szöglet a kapufáról kipattanva hazai játékos elé került, aki élt a lehetőséggel és belőtte a labdát (2-0).

A Tass – Uszód meccsen egy ívelés utáni fejesgóllal kezdte meg a gólgyártást a vendégcsapat, majd egy büntetőn kívül ezután a góljait elsősorban a gyors játékosait kihasználva szerezte. A lassabb hazai védelem közé “beütve” a labdát gyorsan lefutva alakították ki az eredményt (1-7).

A Főnix Foktő – Szalkszentmárton mérkőzésre az ősz végére a magát nagyon jól összeszedő vendégek érkeztek esélyesebben. A vendégek játéka dominált, előbb egy szöglet utáni fejessel vezettek, majd egy akciógóllal növelték az előnyt, de ebbe még az is belefért, hogy büntetőt hibáztak, a hazaiak játékából hiányzott az átütő erő, a vendégkapura nem voltak veszélyesek (0-2).

(esem)

 

Hátralévő két bajnoki: november 17. és 24. szombat 13 órakor előbb: Kunszentmiklós – Apostag, majd: Kunszentmiklós – Főnix Foktő


Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás