Labdarúgás – megyei I. osztály

Kezdésnek, tökéletes - Soltvadkerti TE – Kalocsai FC 0-3 (0-1)

2018.03.28 14:14   

Két elhalasztott találkozó után szombaton végre a mieink számára is elkezdődött a bajnokság. A bemutatkozó Kohány-gárda már rendesen kiéhezett a játékra és a győzelemre is. Ez meg is látszott a fiúk teljesítményén, játékán és hozzáállásán. Elégedetten csaphatta össze tenyerét a frissen debütáló tréner és a KFC legénysége is, hiszen első éles bevetésükön egyértelmű győzelmet arattak.

A Kalocsai FC a tavasz harmadik fordulójában csatlakozott a bajnoksághoz. A vendéglátó vadkerti gárda jelenleg nem duzzad az erőtől, két játékosuk távozott, négy új érkezett, de eddig nem hogy meccset nyerni, gólt rúgni sem tudtak a tavasszal, és ez most sem volt másképp. A mieink szóhoz sem engedték az ellenfelet.

Már az első perctől látszott, hogy a mieinknek úgy kellett a játék, mint az éhezőnek egy falat kenyér. A labdát szinte folyamatosan a Kalocsa táncoltatta, és a 14. percben Dostyicza meg is találta neki a legjobb helyet, az ellenfél kapuját. Egy indítás után a bal szélen hiba nélkül vertük a hátvédet, majd egy tökéletes centerezés után „Dos” megszerezte a vezető gólt.

 

kfc_450
 

 

A második félidő sem sokáig maradt gólmentes. Itt Dostyicza Kisst ugratta, aki jó csapatjátékos módjára, önzetlenségből jelesre vizsgázva Follárdtnak továbbította a labdát, akinek azt már csak az üres kapuba kellett sepernie.

Eztán nem telt el 10 perc, és a vadkertiek szabálytalankodása miatt Tóth játékvezető tizenegyest fújt, amit Dostyicza értékesített, beállítva ezzel a 0-3-as végeredményt.

Kohány Balázs elégedetten nyilatkozott csapata első idei bajnokija után: „Nagyon vártuk, hogy végre élesben is játszunk! Ez igazi csapatmunka volt, nagyot küzdöttünk és néhány kiemelkedő egyéni teljesítményünk is volt. Ez a győzelem nagy lendületet ad nekünk a folytatásra. Vasárnap, 16 órakor a Hartát fogadjuk. Az a találkozó nehéz lesz. Én magam focistaként soha nem játszottam a Harta ellen könnyű meccset, de a héten azon dolgozunk, hogy alaposan felkészüljünk. Bár kapitányunk, Vuits Viktor sérülés miatt nem tud pályára állni, bízom benne, hogy így is elég erősek leszünk.”

Kalocsai FC: Kollár M., Dostyicza D.(2), Follárdt Z.(1), Kiss D., Mátyás D., Szabó V., Nasz B., Salacz A., Busa D., Rábóczki R., Hegedűs M., Cserék: Zorván M. (77’ Rábóczki R. helyett), Pandúr T. (83’ Dostyicza D. helyett), Rácz F. (71’ Follárdt Z. helyett), Vatai A., Vuits


Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás