Labdarúgás – megyei I. osztály

Vadkert ellen írta jóvá a kiskőrösi számlát a KFC - Soltvadkerti TE – Kalocsai FC 0-4 (0-2)

2018.09.24 17:00    |    MikSz  

Visszatalált önmagához a Kalocsai FC. Míg Kohány Balázs gárdája legutóbb, a Kiskőrös ellen, itthon szaladt bele – nem csak az eredmény miatt – csúnya vereségbe, most törlesztett önmagának és a szurkolóknak is. 0-4 mellett, magabiztosan hozták el a pontokat Soltvadkertről…

… Attól a Soltvadkerttől, amellyel néhány hete már találkoztak, és akiket a mieink ki is vertek a Magyar Kupából. Egy jól szervezett, fegyelmezett csapat várt ránk, amely közel hasonló képességű játékosokkal bír, mint mi. Azonban mi ezt a győzelmet sokkal jobban akartuk és sokkal többet tettünk érte.

 

foci_450
 

 

Már a mérkőzés előtt látszott, hogy ez a Kalocsa sokkal magabiztosabb, mint egy hete volt. Bizonyára az is sokat javított nem csak a játékosállomány tekintetében, hanem az öltözői hangulaton is, hogy a csapatkapitány, Vuits Viktor visszatért, akinek olyan a személyisége, hogy már csak a jelenléte is erősíti a csapatot.

Már az első perctől a mieink olyan felfogásban játszottak, amit Kohány elvárt, irányították a játékot. Az első gólra a 36. percig kellett várni, akkor Follárdt kiugratta Salaczot, aki köszönte szépen, gólra váltotta a passzt. Rá 4. percre Dostyicza növelte két gólra előnyünket, amikor szép átlövése a hazai portás mögött landolt. Így 0-2 mellett tértek pihenni a csapatok.

Bár látszott, hogy a vadkertiek igyekeznek összeszedni magukat, de a második játékrész közepén Mátyás Dani, majd az épp hogy pályára érkező csékánk, Vuits is feliratkozott a góllövők közé, ahol a találkozó végéig csak kalocsai nevek kerültek fel.

„Örülök, mert nem csak eredményesen, hanem szépen is játszottunk – kezdte Kohány. – Bár hozzáteszem, annak ellenére, hogy Vuits Viktor nagy örömünkre visszatért, így is csonka csapattal álltunk ki, hiszen a sztenderd kezdőből Nasz még mindig hiányzik és Kollár Máté is sérülést szenvedett. Végig irányítva, magabiztosan hoztuk haza a pontokat. Most teljes erőbedobással a szinte teljesen ismeretlen Ibrány ellen készülünk. Vasárnap 14 órakor nem bajnoki meccset, hanem kupameccset játszunk itthon. Szabolcsban túl sok ismerősöm nincs, akitől némi műhelytitkot megtudhatnék, de az in-terneten azért ráakadtam néhány videóra, meg meccsösszefoglalóra, ami segítséget jelenthet számukra a felkészülés alatt. Az biztos, hogy jó csapat érkezik hozzánk, a bajnoki meccseiken 4-5 gólokkal nyerik a pontokat, ebből leszűrhető, hogy egy igazi harapós, támadós ellenfelünk lesz. Nagy erőkkel készülünk, és várunk minden szurkolót!”

Kalocsai FC: Hegedűs M. (90’ helyette Vatai A.), Melcher M., Dostyicza D.(1)(76’ helyette Vuits V.(1)), Follárdt Z., Márkus K. (66’ helyette Pandúr T.), Mátyás D.(1) (70’ helyette Bányai E.), Szabó V., Salacz A.(1), Pintér R., Busa D. (56’ helyette Zorván M.), Rábóczki R.Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás