Labdarúgás – megyei I. osztály

Vadkert ellen írta jóvá a kiskőrösi számlát a KFC - Soltvadkerti TE – Kalocsai FC 0-4 (0-2)

2018.09.24 17:00    |    MikSz  

Visszatalált önmagához a Kalocsai FC. Míg Kohány Balázs gárdája legutóbb, a Kiskőrös ellen, itthon szaladt bele – nem csak az eredmény miatt – csúnya vereségbe, most törlesztett önmagának és a szurkolóknak is. 0-4 mellett, magabiztosan hozták el a pontokat Soltvadkertről…

… Attól a Soltvadkerttől, amellyel néhány hete már találkoztak, és akiket a mieink ki is vertek a Magyar Kupából. Egy jól szervezett, fegyelmezett csapat várt ránk, amely közel hasonló képességű játékosokkal bír, mint mi. Azonban mi ezt a győzelmet sokkal jobban akartuk és sokkal többet tettünk érte.

 

foci_450
 

 

Már a mérkőzés előtt látszott, hogy ez a Kalocsa sokkal magabiztosabb, mint egy hete volt. Bizonyára az is sokat javított nem csak a játékosállomány tekintetében, hanem az öltözői hangulaton is, hogy a csapatkapitány, Vuits Viktor visszatért, akinek olyan a személyisége, hogy már csak a jelenléte is erősíti a csapatot.

Már az első perctől a mieink olyan felfogásban játszottak, amit Kohány elvárt, irányították a játékot. Az első gólra a 36. percig kellett várni, akkor Follárdt kiugratta Salaczot, aki köszönte szépen, gólra váltotta a passzt. Rá 4. percre Dostyicza növelte két gólra előnyünket, amikor szép átlövése a hazai portás mögött landolt. Így 0-2 mellett tértek pihenni a csapatok.

Bár látszott, hogy a vadkertiek igyekeznek összeszedni magukat, de a második játékrész közepén Mátyás Dani, majd az épp hogy pályára érkező csékánk, Vuits is feliratkozott a góllövők közé, ahol a találkozó végéig csak kalocsai nevek kerültek fel.

„Örülök, mert nem csak eredményesen, hanem szépen is játszottunk – kezdte Kohány. – Bár hozzáteszem, annak ellenére, hogy Vuits Viktor nagy örömünkre visszatért, így is csonka csapattal álltunk ki, hiszen a sztenderd kezdőből Nasz még mindig hiányzik és Kollár Máté is sérülést szenvedett. Végig irányítva, magabiztosan hoztuk haza a pontokat. Most teljes erőbedobással a szinte teljesen ismeretlen Ibrány ellen készülünk. Vasárnap 14 órakor nem bajnoki meccset, hanem kupameccset játszunk itthon. Szabolcsban túl sok ismerősöm nincs, akitől némi műhelytitkot megtudhatnék, de az in-terneten azért ráakadtam néhány videóra, meg meccsösszefoglalóra, ami segítséget jelenthet számukra a felkészülés alatt. Az biztos, hogy jó csapat érkezik hozzánk, a bajnoki meccseiken 4-5 gólokkal nyerik a pontokat, ebből leszűrhető, hogy egy igazi harapós, támadós ellenfelünk lesz. Nagy erőkkel készülünk, és várunk minden szurkolót!”

Kalocsai FC: Hegedűs M. (90’ helyette Vatai A.), Melcher M., Dostyicza D.(1)(76’ helyette Vuits V.(1)), Follárdt Z., Márkus K. (66’ helyette Pandúr T.), Mátyás D.(1) (70’ helyette Bányai E.), Szabó V., Salacz A.(1), Pintér R., Busa D. (56’ helyette Zorván M.), Rábóczki R.Sport

Röplabda a katolikus iskolában

Az elmúlt évtizedekben Kalocsán, ha a teremröplabdáról szóltak a híradások, akkor külön említés...

Jutott is, maradt is – Negyedik helyen végzett a KFC

13 győzelem, 9 döntetlen és mindössze 4 vereség után, 48 pont birtokában a megyei első osztályú...

Szenzációs győzelemmel búcsúzott a szezontól a Kalocsai FC

A megyei I. osztályban Kelebia ellen álltak helyt focistáink. Méltón búcsúztak a 2018/2019es...

Nemzetközi versenyen remekeltek az úszók

Immár 16. alkalommal került megrendezésre a DTMK-KVSE Aquasport Egyesület szervezésében...

II. Kovács László Emlékverseny

Jó ötletnek tűnt az elmúlt évben, hogy az I. Kovács László Emlékversenyt nem tornateremben, hanem...

IX. Sárkányhajó Kupa Kalocsa

Immár 9. alkalommal hódították meg a Vajas egy szakaszát a sárkányhajók. Kalocsa Város Gyermek- és...

Ezüstérmes lett a Kalocsai Kézilabda Club női csapata

Háromból három. Fogalmazhatnánk így is ha a Kalocsai Kézilabda Club csapatainak eredményét kellene...

Bajnok a Homokmégy

A megyehármas nyugati csoportban az elmúlt hét nem akármilyen fordulatot hozott. A hetek óta...

Szentesen versenyeztek az úszók

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a XXIII. Szentes Kupa Nemzetközi Úszóverseny, ahol a 31...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás