Labdarúgás – megyei III. osztály

Dunapataj nyerte a Szakmár elleni rangadót - Két meglepetés döntetlen is született

2018.04.06 09:53    |    (esem)  

A megyei III. osztály elmúlt hétvégi fordulójában két rangadót rendeztek, melyből az egyiken a Dunapataj sokak meglepetésére elég magabiztosan nyert a Szakmár ellen, míg a Dunavecse otthonában a jobban játszó Fajsz kezéből az utolsó percben csúszott ki a három pont és lett belőle egy. Homokmégyen a második meccsen se láthattak végig 90 percnyi játékot a szurkolók. A Dunaszentbenedek pontot rabolt a Foktőtől, a többi meccsen viszont a várt eredmény született.

A Dunapataj – Szakmár meccs minkét kapu előtti helyzetekkel indult, majd talán a vendégeknél volt némi mezőnyfölény. A szünet előtt nem sokkal egy jobboldali beadás révén a hazaiak szerezték meg a vezetést. A térfélcsere után azonnal egy hatalmas szakmári helyzetet védett a pataji kapus, ami könnyen a meccs fordulópontja lehetett volna. Ezután a hazaiak voltak aktívabbak, előbb egy baloldali beadás, majd egy szép szabadrúgás hozott nekik gólt, majd egy szöglet után sikerült beállítani a végeredményt (4-0).

A Dunaszentbenedek – Főnix Foktő meccsen a hazaiak voltak aktívabbak az elején, végül mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy kis szöglet utáni beívelést a hazai védő nem ért el, és a saját kapujába csúsztatta. Kiegyenlített mezőnyjáték csak a végére hozott változást az eredményben, egy hazai szabadrúgás a sorfalon megpattanva jutott a foktői kapuba (1-1).

A Dunavecse – Fajsz meccsre egy nem túl ideális talajú pályán került sor, ahol a vendégek egy szép akcióból szereztek vezetést. Mezőnyben a fajsziak domináltak, ám a hazaiak két kontra akció után bírtak fordítani. Ezután is inkább a vendégek akarata érvényesült, olyannyira hogy a szünetig fordítottak, sőt utána kétgólosra növelték az előnyüket. A hazaiak nem adták fel és két pontrúgás utáni helyzetből, az utolsó percben fejelt góllal pontot raboltak a Fajsztól (4-4).

A Homokmégy – Tass meccsre a vendégek eleve esélytelenebbül léptek pályára, de úgy meg pláne, hogy mindössze csak 8 fővel érkeztek a homokmégyi pályára. Szinte a felezővonalon alig ment át a labda, a hazaiak könnyen alakítottak ki lehetőségeket, a szerzett 11 góljukból egy büntető és két átlövés mellett a többit akcióból szerezték. Közel hetven perc után fáradtak el teljesen a vendégek, és egy sérülésük a meccs lefújását is jelentette (félbeszakadt).

A Solt – Bátya meccset a vendégek remekül kezdték, a középkezdés utáni első labdaszerzésükből indították a csatárt, akinek első labdaérintése gólt hozott. Félórával később egy szabadrúgás kipattanóját pofozták a hálóba a bátyaiak, majd egy szögletet a hazai védő hátára fejelték és lett gól belőle. A fordulás után egy büntetőből lőtték a negyediket, ami végképp eldöntötte a három pont sorsát (0-4).

A Szalkszentmárton – Apostag meccset Duna-egyházán rendezték meg, ahol a vendégcsapat eleve esélyesebb csapatként lépett pályára. A vendéglátók ennek ellenére meglepő módon elöl védekeztek, amely lehetővé tette, hogy a gyorsabb apostagiak könnyedén ívelték be a védelem mögé a labdát és sorban alakították ki helyzeteiket. A szünetig csak egyet szereztek a vendégek, majd a fordulás után már egyre biztosabban rugdosták a gólokat, a vége sima lett (0-7).

Az Uszód – Dunaegyháza mérkőzésen egyértelmű hazai fölény volt, a góljaikat változatosan szerzeték, volt szöglet-, szabadrúgás-, akciógól is, valamint fontosnak érezték megjegyezni azt is, hogy a 12 gól 7 ember között oszlott el, biztos ziccerben is önzetlenül tovább passzolták. A vendégek egyetlen helyzeténél és góljánál egy kicsit könnyelműen vették a beadást, amire egyedül érkezett a vendégtámadó (12-1).

A 20. forduló programja: április 7. 16.30: Fajsz – Dunaszentbenedek; április 8. 16.30: Apostag – Dunavecse, Bátya – Homokmégy, Szakmár – Uszód, Tass – Szalkszentmárton, Dunaegyháza – Solt, Főnix Foktő – Dunapataj


Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás