Éles meccsre készül Kalocsa és Paks közös női csapata

2018.09.22 19:42    |    utolsó helyről. MMSz  

A kalocsai Méhecskék SE bár ideiglenesen, de két éve felfüggesztette a női csapat működtetését. Azóta a kalocsai utánpótlás egyesület korosztályban megfelelő leány méhecskéi a Paksi FC égisze alatt rúgják a bőrt, egykori edzőjük, Radványi László irányítása alatt. Bár a foci nem éppen a „legcsajosabb” sportág, Radványi edző örülhet, hiszen idén 22 fős keretet dirigál, melynek meghatározó része bizony kalocsai.

A Méhecskés lányok annak idején, amikor Béres Georginák, meg Ferencz Andik rúgták a labdát, még a megyei bajnokság dobogóján is álltak. Aztán elfogyott a lendület, elfogytak a játékosok. Radványi László akkor azoknak a lányoknak, akik az U16-os, majd az U18-as korosztályba belefértek, felajánlotta, hogy paksi színekben tovább kergethetik a labdát. Így egykori edző és játékosok együtt kezdtek Paksra járni, edzeni. Az edzői feladatokban a kalocsai trénernek Pakson Csoknyai Balázs segít.

noifoci1_450
 

A lányok fiatalok, alig néhány hónapja játszottak együtt, sem a másik játékát, sem pedig – ami a hölgyeknél azért egy fokkal még bonyolultabb is – egymást nem tudták még megismerni, nem csoda, hogy az olyan nagy múltú egyesületekkel szemben, mint pl. amilyen az Újpest, alulmaradtak, és a bajnokság végére pedig nekik jutott a sereghajtó szerepe.

noifoci2_450
 

Radványi most abban bízik, hogy az idei U19-es régiós bajnokságban ez változni fog. Bizakodni pedig minden oka megvan az edzőnek. Egyrészt, ami álladó vesszőparipa, és amiért vetélkednek a különböző sportegyesületek, maga a játékos. Nos, Kalocsa és Paks közös női csapata jelenleg 22 főt számlál, melyből 12 kalocsai. Ez már eleve óriási öröm egy edzőnek, ami ennek „hátulütője”, hogy élesben nem tud majd mindenkinek lehetőséget adni. Hozzá kell tenni, 16-tól felfelé több korosztály hölgye is bemutatkozott múlt pénteken a kalocsai Méhecske pályán tartott edzőmeccsen a Dunaújvárosi PASE ellen. Az MLSZ ugyanis jövőre már felnőtt női kategória indítására is kötelezi majd a Paksi FC-t, amely igyekszik már most játéklehetőséget biztosítani az egyelőre túlkoros játékosoknak, hogy jövőre ne kelljen létszámhiánnyal szembesülnie az egyesületnek. Így került a kalocsai-paksi keretbe a régi méhecskések közül Révész Dóra, az egyébként kalocsai származású, de a bajai csapatot is megjárt Kovács Anita Tünde, vagy épp Kohány-Bugya Dóra, akinek neve férje és sógora után nem lehet ismeretlen a helyi fociközönség számára. A focistafeleség és említett kortársai már most alapoznak a jövő évi felnőtt csapatbeli szereplésükre.

Radványi elmondta, sok ideje nincs a gárdának gyakorolni, hiszen a hétvégén már Paks ellen szerepelnek: „A PASE elleni edzőmeccs kiváló volt, hogy játéklehetőséget kapjon akár az U16-ból érkező fiatal társaság, akár azok a felnőttek, akikre jövőre már nem utánpótlásként számítok. Bár kikaptunk 4-1-re, de tegyük hozzá, hogy az ellenfél egy erősebb, rutinosabb csapat volt, ahol egyébként több felnőtt korú játékos van, mint nálunk. Nagy öröm volt számomra és „Csoki” kollégám számára, hogy teltház volt az öltözőben meccs előtt. Nagyon lelkesek a lányok, és mi is azok vagyunk, bízom benne, hogy remek kis csapat leszünk, amely képes lesz elmozdulni az


Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás