Női kézilabda

Nem volt elég a jobb játék a címvédő ellen - Kalocsai KC – KB Autoteam SE 26-33 (13-16)

2018.03.12 08:37   

Bravúrra készült a megyei tabellán jelenleg 3. helyen álló Kalocsai KC női csapata. A Kolics-lányok a címvédő Kiskunhalast fogadták, akik ellen bár az első játékrészben szépen helytálltak, a második félidőben mégis fejet hajtani kényszerültek.

Szégyenkezni semmi oka nincs a mieinknek. Főleg, ha azt nézzük, hogy az első félidőben milyen keményen lekövették lányaink az ellenfél játékát. Bár mindig volt közte 2-3 gól, az első játékrészben nagyon agresszív, kemény védekezéssel találták szembe magukat a vendégcsapat játékosai, ha találatot akartak szerezni. A támadókra szépen fellépkedtek a lányok. Azonban a támadásaink rendszerébe mindig csúszott valami kis hiba. Ezek apró figyelmetlenségek, de egy ilyen gárdával szemben, egy ilyet sem engedhettünk volna meg, hiszen ahogy a példa is mutatja, minden hiba megbosszulta magát. Legyen az egy pontatlan passz, egy lépéshiba, vagy épp az, hogy a közel két méter magas, NB-s meccseket is megjárt, igencsak nem fiatal kapusnak a felsőbe próbálunk lövöldözni. Az ilyen labdákat erőfeszítés nélkül, némi nyújtózkodással hárította Grizákné, aki két évtizednyi kapusmúltjának köszönhetően, olvasta a mieink próbálkozásait. Többször is lett volna esélyünk feljebb kúszni, de valahogy mindig ilyenkor hibáztunk.

 

noikezi1_450
 

 

A második félidőben azonban már simán meglépett a Halas. Mi egy kissé talán elfáradtunk, az ellenfél pedig többet nem, csak a tőle elvárt, de így is kimagasló játékot hozta. Villámgyorsan járatták a labdát, sorra megtalálták a szélsőket, a beállókat, akik gyors gólokat szereztek, és cselezésből is oktatást tartottak. A második játékrészben a kapusteljesítményünk is kissé elmaradt, így a félidei 3 gólos különbség a végére 7-re nőtt. A Kiskunhalas pedig papírforma szerint vitte is a pontokat, amit megérdemelten szereztek.

Virág Erika, a vendégek edzője dicsérte nem csak az övéi, de a mi csapatunk játékát is: „Elismerésem, a Kalocsa az elmúlt 2 évben nagyon sokat fejlődött. Ügyes csapat!

 

noikezi2_450
 

 

A hazai oldalon Kolics János sem panaszkodott, de a hibákat természetesen nem hagyta szó nélkül: „Bár most sokkal jobban játszottunk, mint az elmúlt két meccsen, mégis felemás volt ez a találkozó. Egy részről elégedett vagyok, mert felvettük a kesztyűt, és bár esélyünk igazán nem volt, mégis mindent megpróbáltunk, amit meg lehetett. Másrészről viszont az apró figyelmetlenségek, fegyelmezetlenségek, technikai hibák mind-mind jelentkeztek, amelyek ha nincsenek, akkor is elveszítjük ezt a meccset, de szorosabb lett volna a vége, az biztos. Egy hét múlva a Bácsalmással találkozunk, akik előttünk a második helyen állnak. Ősszel simán kikaptunk tőlük, de ha a mai játékra ráteszünk egy lapáttal, akár okozhatunk is meglepetést. Nagyon jó lenne, ha a rájátszásra a harmadik helyről tudnánk ráfordulni.”

Kalocsai KC: Deák M., Halász B., Bómancz B., Deák N., Alföldi B.(10), Szabadi I., Holló B.(3), Szűcs Jánosné, Tóth G.(3), Fábián E.(8), Deák-Kósa A., Kiri M., Bors R.(2), Korsós N.

Hétméteres büntetők: 3/3 és 5/5.

Kiállítások: 2x2 és 2x2 perc.Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás