Női kézilabda

Történelmi győzelmet arattak a KKC-s lányok - STE-BS PLASTIC – Kalocsai KC 15-16 (4-4)

2018.05.03 09:11    |    MMSz  

Először is: Meo culpa, meo culpa… Kedves olvasóinkat nem szándékosan, de mégis félrevezettük legutóbbi lapszámunkban, melyben tévesen a KKC egy évvel korábbi, Soltvadkert elleni derbijét közöltük az aktuális helyett. Álljon itt hát utólag a történelmi győzelem krónikája:
Feszült figyelem, koncentráció, rekord kevés gól, kiváló taktika és könnyek… pontosabban örömkönnyek. Ezzel a néhány szóval jellemezhetnénk a megyei bajnokságban még soha ilyen jól nem szereplő Kalocsai KC női csapatának utolsó meccsét az alapszakaszban. Ja, a legfontosabb le ne maradjon: ezzel a bravúrral bronzérmes (lehetne) a KKC…

Fizikailag és játékban is erősebb ellenfél. Igazi tétmérkőzés. Idegenbeli meccs. Ezen tényezők mind nyomták lányaink vállát, amikor szombaton délután farkasszemet néztek a magasabb osztályba készülő soltvadkerti amazonokkal. A háttértámogatás természetesen megvolt, mert a kékbe öltözött szurkolói keménymag szó szerint megadta a meccs alaphangulatát.

kezi_noi_450
 

Hogy alaposan felkészültek a csapatok a másik játékából, azt kiválóan mutatja a félidei 4-4-es eredmény. Ilyet inkább egy vízilabda mérkőzés első negyedében szoktunk látni, nem kézilabda mérkőzésen. Kőkeményen védekezett mind a Vadkert, mind a KKC. Sajnos az első félidőben Alföldi Babett átlövőként nem igazán tudott hozzájárulni a gólok gyarapításához, de ez a második félidőre változott.

Ekkor a még mindig kőkemény védekezés mellé társul néhány átlövésből szerzett gól, amelyet a csapatkapitány mellett Fábián Emőke szerzett a csapatnak. Kolics mester a legjobb pillanatban tartott észhez térítő fejmosást, a legjobb pillanatban váltotta le a kapuban Kiri Mónit Deák Mariannra, és ha lehet, még jobb pillanatban vetette be a lányokkal azt a támadási felállást, amelyet a meccs előtti napon tisztázott a csapat, hogy a Soltvadkert ne tudjon rá felkészülni. Nem is tudott! Parádés félidő volt. Az elején megszaporodtak a gólok, volt egy adag adok-kapok, egyszer a hazaiak, majd mi mentünk el két góllal, de a végéig igazán kiélezett csata volt. Aztán látszott, hogy a vendéglátók fejben elfáradtak, ezt pedig Kolics János kiváló edzőként felismerte és ehhez mérten irányította csapatát. Meg is lett az eredménye, egy góllal, 15-16 mellett elhoztuk a pontokat a soltvadkerti pályáról. A KKC-t kísérő szurkolók vastapssal és a „Szép volt csajok!”-at skandálva ünnepelték a diadalt, amely után Kolics János már bronzérmessé avatta csapatunkat: „Nagyon büszke vagyok, fantasztikus mérkőzés volt! Az örömünk akkor lenne teljes, ha itt, az alapszakasz végeztével ténylegesen véget érne a bajnokság, de nem! A rájátszásban még egy oda-vissza-vágót játszunk a 4. helyezett Kiskunmajsával! Én azonban ígéretet tettem a lányoknak, hogy ha ezt a meccset lehozták, a rájátszás eredményétől függetlenül, magam akasztok bronzérmet a nyakukba. Ez így is volt, a múlt héten megjutalmaztam a lányokat. Megérdemelték!”

Kalocsai KC: Deák M., Kiri M., Korsós N., Bómancz B., Alföldi B.(4), Szabadi I., Holló B., Szűcs Jánosné, Tóth G.(3), Fábián E.(5), Deák-Kósa A., Halász B., ,Barth Zs., Bors R.(4)

Hétméteres büntetők: 5/3 és 4/4. Kiállítások: 0 és 2*2 perc.Sport

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

Testvértelepülésünk sportolóival gálázott a KKC

A karácsonyt váró ünnepi programsorozatban Kalocsára látogatott városunk testvértelepülésének,...

Letarolta a mezőnyt a KFC

12 meccsen 12 győzelem, 70(!) lőtt és mindössze 6 kapott gól. Ezzel a mérleggel aztán van oka...

Lezárták az évet az úszók

  A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület versenyzői egész évben dolgoztak, edzettek és kiváló...

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás