Autósport

Országos Drift Bajnokságot rendeztek a reptéren.

2020.09.14 08:49   

 

orsz1_450_450

 

Az időjárás kegyes volt az év utolsó előtti Drifting.hu Országos Bajnokság szeptemberi fordulóján, a Kalocsa-Uszód-Foktő reptéren. A STREET és PRO 2 kategória népes mezőnyének legfiatalabb versenyzője, a 12 éves Miklós Ricsi volt, aki egy ajándék jegy kapcsán ismerkedett meg

 

orsz4_450pg_600_01

 

az autós sporttal még nyolc évesen. Mára már egy 500 lóerős BMW E46 típusú autóval versenyezik, aminek a Luca becenevet adta.

Az előző kalocsai futam nyertese, Orbán Zsombor is indult a megmérettetésen. Negyedik éve autózik, a bajnokságban második éve vesz részt.

 

orszag2_450_600

Elmondása szerint mindig is szerette az autókat, mégis szakács akart lenni, végül egy tököli versenyen „fertőződött meg” a benzingőzzel. Hozzá tette, nagyon szeret Kalocsára járni, autója erre a versenyre kapott új motort és a hétvégén ismerkedett a 290 lóerős „vas” határaival. Ő egy épített BMW-vel indult, ami 4400 köbcentis és 290 lóerős. Bár úgy tűnt a mezőny nagy része a fent említett gépjármű típusokkal indult, mégis fellelhető volt egy 420 lóerős Mercedes AMG is, aminek pilótája idén ült a volán mögé drift versenyben és jelenleg vezeti a tabellát. Hrabovszky Mihály párjával - aki szintén indult a versenyen - Szigetszentmiklósról érkezett Kalocsára. Méltatta a pálya ritmusosságát, kiemelte, mindig az a célja, hogy az ő nyakában landoljon az arany érem. Az Országos Bajnokság következő futama október 4-én

orsz3_450y_600_02

 

 Kunmadarason lesz.

A drift vezetéstechnikát és egy autós sportot takar. A sofőr szándékosan túlkormányozza az autót, hogy a hátsó kerekek tapadását elveszítve haladjon a kanyarokban, mialatt tökéletesen uralja az autót, és megtartja a magas tempót a kanyarokból kifelé. Akkor driftel egy autó, amikor a hátsó csúszási szög nagyobb az első csúszási szögnél a kanyar vágási csúcsán, az első kerekek ellenkező irányba mutatnak a kanyarodás ívétől, és a sofőr kontrollálja ezeket a faktorokat. 


Sport

Szeptemberig új, korszerű játszótér épül a Vidats utcában – Eperjesi György tolmácsolta a környéken lakók igényét

Dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. (KIK)...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás