Véget ért a bajnokság a röplabdásoknak

Negyedik helyen végeztünk - Kalocsai SE – Szegedi RSE 0:3 (-18; -12; -16)

2018.04.06 12:34    |    (SiMa)  

Kalocsa: Fehérvári A., Fekete G., Pálinkás V., Fekete L., Szigeti A., Kovács P.; csere: Greksa Zs. (libero), Király K., Horváth E., Fegyvári F., Izsák B.; játékos-edző: Szigeti Anna

Az elmúlt hétvégén az NB II Közép csoportjában szereplő Kalocsai SE női röplabdásai számára véget ért a 2017-18-as bajnoki idény. Bár két-három meccs óta több helyről is lehetett olvasni, hallani, hogy csapatunk biztos negyedik helyezett, ami annyiban igaz is volt, hogy hátrébb már nem kerülhettünk, ám még volt arra esélyünk, hogy dobogóra lépjünk. Szóval nem volt tét nélküli a mérkőzés, igaz, ehhez nemcsak a mi győzelmünk kellett volna a biztos ezüstérmes szegediek ellen, hanem az is, hogy a Tata otthonában az utolsó helyen álló Érd hárompontos sikert érjen el (ami nem tűnt lehetetlennek, hiszen bennünket is 0:2-ről felállva vertek meg). Tehát ekkor már nemcsak a mi kezünkben volt a bronzérem sorsa, igaz, tudtuk, hogy a Szegedi RSE ellen a két korábbi meccsünk alapján is mondhatjuk, hogy bravúr lett volna a győzelem.

Kalocsai ponttal indult a mérkőzés, melynek az elején kimondottan izgalmas és élvezetes hosszú labdameneteket láthatott a közönség. 2-4 pontonként lépdeltek a csapatok, látszott, hogy partiban vagyunk. Aztán a szett közepén egy jó szegedi nyitássorozat alakította ki az első komolyabb különbséget, melyet végül stabilan meg is tudott tartani a vendégcsapat és biztosan nyerte az első felvonást (18:25; 0-1).

A második játszmában még mindig érződött az előző szett zavartsága a mieinken, melynek elejét ugyan még jól tartottuk, de aztán ismét jött a vendégek oldaláról két nagyon koncentrált nyitássorozat, melyet mi gyengén fogadtunk, valamint a támadásainkra a szegediek sokszor már a hálónál eredményesen védekeztek, így a végére fölényes részsikert gyűjtöttek be (12:25; 0-2).

A harmadik szett elején a kalocsai csapat remekül összeszedte magát, melynek eredményeképpen fej-fej mellett haladt a két csapat, sőt olyannyira felváltva estek a pontok, hogy 7:7-nél mind a 12 pályán lévő játékos nyitott már legalább egyszer. A „szögediek” tudták előbb stabilizálni a játékukat, jó támadásokból előnyt szereztek, amihez néhány jó nyitással tudtunk közelíteni, de végül a vendégcsapat biztosan nyerte a szettet, mely az idei felnőtt bajnokság végét is jelentette (16:25; 0-3).

Összességében elmondható, hogy nagyon jól indult, élvezetes meccset vetített előre az első szett eleje. Aztán a vendégek megrázták magukat, remekül koncentráltak, taktikusan nyitottak, melyre nekünk ezen a napon nem nagyon volt jó válaszunk, pláne, hogy a korábbi fordulóban remekelők most haloványabb teljesítményt nyújtottak. A nyitásfogadás elégé „dadogott”, így a támadásépítkezésben se tudtunk jeleskedni, míg a másik oldalon a 8 éve még kalocsai színekben játszó bajai Vass Violetta kitűnően tudta szervezni csapatának támadójátékát. A 66 percnyi játék után megérdemelt szegedi siker született.

A 2017-18-as meglehetősen átszervezett felnőtt bajnokságot a Kalocsai SE a negyedik helyen zárta, a 23 bajnoki mérkőzésből 10 győzelem mellett 13-szor szenvedtünk vereséget. Voltak szép győzelmek és vállalható vereségek is, igaz, volt olyan is, amikor érthetetlenül futottunk bele vereségekbe. Most ugyan a felnőtt szezon aránylag korán véget ért, de a pályán lévő lányok egy részének van még hátra mérkőzésük a fiatalabb korosztályok küzdelmeiben.
Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás