Sikeres volt a Szelidi-tó futás!

2020.08.13 13:09   

Augusztus első szombatján került megrendezésre a Kalocsai Földön Futók Sportegyesület szervezésében a „Kerüld meg a kígyó farkát” nevet viselő Szelidi-tó futás. A rendezvény ezalkalommal is óriási népszerűségnek örvendett. Közel 700 fő érkezett, hogy teljesítse a 11, 22, illetve 33 kilométeres távot, valamint a kis kört (1,8 km), melyet akár háromszor is lefuthattak a versenyzők. A 674 sportoló bemelegítéséről Bodnár Erika aerobic edző gondoskodott, aki ezt követően szintén körbefutotta a tavat. A legnépesebb mezőny a 11 kilométereseké volt, ahol 313 futó állt rajthoz. Nem csekély létszámmal (83 fő) rajtoltak a 22 kilométeresek és a 33 kilométeresek (68 fő).
szelidfut_450
szelidfutas_450

Az időjárásra nem lehetett panasz, igazi nyári meleg tette próbára a futók állóképességét. Közülük a legidősebb Fehér Károly (85 éves) Kisújszállásról érkezett. A legidősebb futó mellett meg kell említeni a legfiatalabb futót is, aki idén Szmik Attila Kamill (2 éves) volt. S hogy mennyire fontos a mozgás szeretetére való nevelés, az látszik abból is, hogy minden évben vannak szülők, akik futva tolják maguk előtt babakocsiban a gyermeküket. Boda Mátyás (1,5 éves) családjával Százhalombattáról érkezett. Ő már egész biztosan megszerette a futórendezvényeket.

A célba érkezve mindenki egyedi emlékérmet vehetett át, majd felfrissíthette magát a szervezők gondoskodásának köszönhetően, akik a pályán elhelyezett frissítő állomásokon túl a célban is várták a sportembereket. A fáradt futók végül igénybe vehették a masszázs nyújtotta kikapcsolódást is.

A rendezvényközpont idén nem a megszokott helyen került felállításra, ám a szervezők rutinjának köszönhetően zökkenőmentes volt a rajt. Dunapataj önkormányzata, a Hartai-Víz, a Max Energi, a dunapataji Reál ABC, valamint a kalocsai Tesco Áruház szintén hozzájárult a verseny színvonalas lebonyolításához.

M.G.


Sport

Szeptemberig új, korszerű játszótér épül a Vidats utcában – Eperjesi György tolmácsolta a környéken lakók igényét

Dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. (KIK)...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás