Hazai versenyt rendeztek az úszók

2018.05.03 09:39    |    M.G.  

Idén már 17. alkalommal rendezték meg a Környezetvédelmi Kupát. A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület vezetősége számára fontos a környezet védelme és a jövő, hiszen közel 100 gyerek jár heti rendszerességgel edzésre, illetve oktatásra. A verseny fő támogatója a Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület, melynek elnöke, Szalmay László, valamint a Kalocsai Úszó- és Vízilabda Egyesület elnöke, dr. Filvig Géza egyaránt lelkesítette a versenyzőket. Kalocsa Város Önkormányzata részéről Dr. Bálint József polgármester köszöntötte a megjelenteket. Szigeti Attila a Kiskunsági Vízközmű-szolgáltató Kft. műszaki igazgatója szintén eredményes versenyzést kívánt a megjelent 8 egyesület közel 160 úszójának.

Kalocsát ez alkalommal 33 sportoló képviselte. Külön öröm, hogy ismét részt vettek a rendezvényen olyan gyerekek, akik nemrég tanultak meg úszni. Lakatos Ábel, Ferencz Sára, Jurcsó Kitti, Tőkés Lia, Tőkés Sára, Walter Zsófia, Vida Gergő és Széplaki Málna a bemutató úszás keretében mutathatták be, hogy az egyesületnél nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre. Busa Attila vezetőedző büszke volt a csapat teljesítményére, hiszen a pontversenyben csupán a hatalmas létszámmal érkező Baja tudta megelőzni a mieinket. Ennek a remek eredménynek az elérésében nagyon nagy szerepet játszottak azok az úszóink, akik ugyan a dobogóra nem állhattak fel, de értékes pontokat szereztek a csapatnak. Az utánpótlás kimagaslóan jól teljesített. Az ő sikerükben nagyon nagy szerepe van Tompai Gábor és Petróczki Dániel edzők munkájának.

uszok_450
 

Nagyon sokan javítani tudtak legjobb időeredményükön, és jónéhány érmes helyezést is sikerült szerezni a kalocsai gyerekeknek. Lakatos Bence minden versenyszámában (50 méter gyors, 50 méter mell, 50 méter hát, 50 méter pillangó) a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Jakab István 50 méter gyorson, 50 méter háton és 50 méter pillangón is ezüstérmet, 50 méter mellúszásban pedig bronzérmet szerzett. Serényi Viktor 50 méter gyorson második helyen zárt. Posztobányi Valér 50 méter mellúszásban első, 50 méter gyorson pedig harmadik lett. Guzsván Hédi 50 méter mellúszásban első, 50 méter gyorson második, 50 méter háton harmadik helyen végzett. Dorusák Dorina 50 méter gyorson, 50 méter mellen, 50 méter háton nem talált legyőzőre, 50 méter pillangón pedig második lett. Bolvári Vivien 50 méter mellen első, 50 méter gyorson és 50 méter háton harmadik, Jakab Csenge 50 méter mellen és 50 méter háton első, 50 méter gyorson és 50 méter pillangón második helyen zárta a versenyt. Tóth Ernák 50 méter mellen a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg háton és pillangón harmadik lett. Fekete Péter 50 méter mellúszásban harmadik, Maros Dávid pedig második lett. Tóth Sára 50 méter mellen és 50 méter háton is bronzérmet vehetett át. 50 méter mellúszásban Flick Noémi második, Halász Emma pedig harmadik lett. A fenti eredmények azt mutatják, hogy úszóink felkészültek, az eredményeken folyamatos javulás figyelhető meg, és nagyon fontos, hogy már a legkisebbek is hamar megszerzik a versenyrutint. Első versenyes úszóink is remekül helyt álltak. Mindez bizakodásra ad okot, arról nem is beszélve mennyire fontos állomás volt ez a verseny, hiszen sportolóink az április végén megrendezésre kerülő országos vidékbajnokságra készülnek. A verseny színvonalas lebonyolításért köszönet a támogatóknak, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-nek, az uszoda dolgozóinak, a versenybíróknak, valamint a szülőknek, akik folyamatosan segítik az egyesület munkáját.Sport

Régi riválisokkal gáláztak a helyi legendák

Írhatnánk azt is, hogy revansot vettek a Kalocsai Öregfiúk. De ez nem fedné teljesen a valóságot....

Lakatos Bence a legjobbak között

A „Jövő bajnokai” programban, a hétvégén találkoztak az ország legjobb utánpótlás úszói....

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás